Follow us

Cheesecake με ανθότυρο

Cheesecake με ανθότυρο

Υλικά

Υλικά

110 γρ μπισκότα digestive

50 γρ αμυγδαλόψιχα

50 γρ βούτυρο

400 γρ ανθότυρο

400 γρ στραγγιστό γιαούρτι, πλήρες

150 γρ ζάχαρη άχνη

25 γρ λευκή ζάχαρη

3 κ.σ φρέσκο γάλα, πλήρες

5 φύλλα ζελατίνης (6γρ)

1 κούπα γλυκό του κουταλιού βύσσινο (προαιρετικά για σερβίρισμα)

Παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C.

Τοποθετούμε στο μπλέντερ τα μπισκότα με την αμυγδαλόψιχα μέχρι να θρυμματιστούν καλά.

Αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο.

Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα.

Στρώνουμε ομοιόμορφα τα μπισκότα στη βάση μιας στρογγυλής φόρμας πιέζοντας με τα χέρια ή τη βάση ενός ποτηριού.

Ψήνουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Στο μεταξύ τοποθετούμε σε ένα μπολ με κρύο νερό τα φύλλα της ζελατίνης για να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.

Με ένα μίξερ χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα το ανθότυρο με τις ζάχαρες μέχρι να ενσωματωθούν εντελώς και να αφρατέψει το μείγμα.

Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε ξανά.

Ζεσταίνουμε το γάλα και λίγο πριν βράσει προσθέτουμε τη ζελατίνη αφού προηγουμένως έχουμε στίψει πάρα πολύ καλά για να φύγει όλο το περιττό νερό.

Όταν διαλυθεί η ζελατίνη, προσθέτουμε το γάλα στο μείγμα του τυριού και ανακατεύουμε ξανά.

Αδειάζουμε τη γέμιση στη φόρμα, σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Ξεφορμάρουμε προσεκτικά, περνώντας ένα μαχαίρι γύρω από τη φόρμα.

Σερβίρουμε με το γλυκό βύσσινο.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά