Υλικά
Υλικά
110 γρ μπισκότα digestive
50 γρ αμυγδαλόψιχα
50 γρ βούτυρο
400 γρ ανθότυρο
400 γρ στραγγιστό γιαούρτι, πλήρες
150 γρ ζάχαρη άχνη
25 γρ λευκή ζάχαρη
3 κ.σ φρέσκο γάλα, πλήρες
5 φύλλα ζελατίνης (6γρ)
1 κούπα γλυκό του κουταλιού βύσσινο (προαιρετικά για σερβίρισμα)
Παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C.
Τοποθετούμε στο μπλέντερ τα μπισκότα με την αμυγδαλόψιχα μέχρι να θρυμματιστούν καλά.
Αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα.
Στρώνουμε ομοιόμορφα τα μπισκότα στη βάση μιας στρογγυλής φόρμας πιέζοντας με τα χέρια ή τη βάση ενός ποτηριού.
Ψήνουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Στο μεταξύ τοποθετούμε σε ένα μπολ με κρύο νερό τα φύλλα της ζελατίνης για να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
Με ένα μίξερ χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα το ανθότυρο με τις ζάχαρες μέχρι να ενσωματωθούν εντελώς και να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε ξανά.
Ζεσταίνουμε το γάλα και λίγο πριν βράσει προσθέτουμε τη ζελατίνη αφού προηγουμένως έχουμε στίψει πάρα πολύ καλά για να φύγει όλο το περιττό νερό.
Όταν διαλυθεί η ζελατίνη, προσθέτουμε το γάλα στο μείγμα του τυριού και ανακατεύουμε ξανά.
Αδειάζουμε τη γέμιση στη φόρμα, σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Ξεφορμάρουμε προσεκτικά, περνώντας ένα μαχαίρι γύρω από τη φόρμα.
Σερβίρουμε με το γλυκό βύσσινο.