Υλικά
υλικά
1 3/4 φλ.τσ. σιμιγδάλι ψιλό
1/2 φλ.τσ. ghee (ινδικό βούτυρο) ή βούτυρο φρέσκο
1/2 φλ. τσ. σταφίδα ξανθή
1/2 φλ.τσ. χοντροκομμένα κάσιους ωμά
3/4 φλ.τσ. γάλα πλήρες
3/4 φλ.τσ. ζάχαρη
2 3/4 φλ.τσ. νερό
5-6 κόκκοι καρδάμωμου (κακουλέ), ανοιγμένοι (να φαίνονται τα σποράκια)
παρασκευή
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το γάλα, τη ζάχαρη και το καρδάμωμο να είναι έτοιμα για ζέσταμα.
Σε μια απλωτή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και όταν αρχίσει ελαφρά να μυρίζει ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε να αναμειχθεί καλά.
Σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα ώστε να καβουρδιστεί το σιμιγδάλι.
Οταν πάρει το χρώμα της άμμου και αρχίσει να μυρίζει ελαφρά, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και τη σταφίδα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώστε να μην αρπάξει στον πάτο το σιμιγδάλι.
Εν τω μεταξύ, δίνουμε μια βράση στα υλικά της άλλης κατσαρόλας, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Όταν το σιμιγδάλι αρχίσει να παίρνει ένα ανοιχτό μελί χρώμα και να μυρίζει ρίχνουμε προσεκτικά στην κατσαρόλα το μείγμα των υγρών με το καρδάμωμο ανακατεύοντας συνέχεια για να μην σβωλιάσει.
Συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να πυκνώσει το μείγμα και να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Απομακρύνουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή διπλή πετσέτα.
Αφήνουμε μέχρι να γίνει αρκετά χλιαρός ή να κρυώσει και μεταφέρουμε σε φόρμα ή σερβίρουμε κατ' ευθείαν σε μπολ.