Follow us

Χαλβάς με γάλα και καρύδια

Χαλβάς με γάλα και καρύδια

Υλικά

υλικά

1 φλ.τσ. σιμιγδάλι χοντρό

1 φλ.τσ. γάλα

1/2 φλ.τσ. βούτυρο φρέσκο

1 φλ.τσ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη

2 φλ.τσ. ζάχαρη

2 φλ.τσ. νερό

1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

λίγη κανέλα και ζάχαρη

παρασκευή

Σ' ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 3'-4', μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Σε άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με το μοσχοκάρυδο χωρίς ν΄αφήσουμε να βράσει.

Σε μια κατσαρόλα (καταλληλότερη με βαρύ πάτο) ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το σιμιγδάλι.

Το καβουρδίζουμε ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά μέχρι ν' αρχίσει να ξανθαίνει και να μυρίζει ελαφρά.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο-λίγο το γάλα ζεστό.

Ανακατεύουμε λίγο στη φωτιά και ρίχνουμε το σιρόπι λίγο-λίγο.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοψηθεί ανακατεύοντας πότε-πότε μέχρι να πιει ο χαλβάς τα υγρά και να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.

Προσθέτουμε τα καρύδια και τον μεταφέρουμε σε φόρμα.

Τον αφήνουμε 2-3 ώρες πριν τον ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε, πασπαλισμένο με ζάχαρη και κανέλα.