Follow us

Μάφιν με γιαούρτι και μήλο

Μάφιν με γιαούρτι και μήλο

Υλικά

Υλικά

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ. ζάχαρη άχνη

100 γρ. φρέσκο βούτυρο

2/3 από ένα κεσεδάκι απλό γιαούρτι

2 μήλα (εκτός από ξινόμηλα)

2 αβγά

40 ml γάλα

1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη

1 βανίλια

1/2 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)

μια τσιμπιά αλάτι

Παρασκευή

Βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο να μαλακώσει και ανάβουμε το φούρνο στους 190ο.

Οταν μαλακώσει το βούτυρο το χτυπάμε με τον αβγοδάρτη μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να προκύψει μια λευκή κρέμα.

Προσθέτουμε τότε τα αβγά, το γάλα, το αλεύρι ανακατεμένο με τη μαγιά, το αλάτι, την κανέλα και τη βανίλια και, τέλος, το γιαούρτι και ανακατεύουμε να γίνουν ένα μείγμα.

Προσθέτουμε στο τέλος τα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους 1 εκ.

και ανακατεύουμε απαλά.

Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια για μάφιν και ψήνουμε για 20' μέχρι να δούμε να έχουν ροδίσει καλά.

Ελέγχουμε το ψήσιμο βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά