Υλικά
4 φλ. φρέσκες φράουλες κομμένες σε φέτες Υλικά
1/3 φλ. σταφίδες
2 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
1/3 φλ. μαύρη ζάχαρη
1/2 κ.γ. κάρυ
η σάρκα από ένα μεγάλο πορτοκάλι κομμένη σε κύβους
1/2 φλ. λευκό ξύδι
1/2 φλ. χυμός πορτοκαλιού
1/2 φλ. αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα τους σε φετάκια
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από τις φράουλες και τα αμύγδαλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πήξει ελαφρά το μείγμα (σαν σιρόπι).
Προσθέτουμε τις φράουλες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 10 λεπτά ώσπου να πήξουν, ανακατεύοντας πού και πού.
Τραβάμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αμύγδαλα.
Σερβίρουμε το τσάτνεϋ μέσα σε μικρά βαζάκια από μαρμελάδα για πιο πρωτότυπη παρουσίαση (μπορούμε βέβαια να χρησιμοποιήσουμε και τα κλασικά γυάλινα μπολ) και τα βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες για να παγώσουν.
Στολίζουμε με φρέσκα φύλλα μέντας.
Α.Τ.