Υλικά
Υλικά
½ φλ. φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη
1/3 φλ. καστανή ζάχαρη
¼ φλ. λευκή ζάχαρη
1 κ.γ σόδα
1 πρέζα αλάτι
1 αβγό
½ δόση βανιλίνης
2/3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ¼ φλ. τσ. νιφάδες βρώμης
½ φλ. τσ. κουβερτούρα σοκολάτα σε μικρά κομματάκια
Εκτέλεση
Αν χρησιμοποιούμε βούτυρο το αφήνουμε έξω από το ψυγείο μέχρι να μαλακώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη 1 λεπτό.
Προσθέτουμε το αβγό και τη βανιλίνη και συνεχίζουμε να δουλεύουμε με το μίξερ, μέχρι να ενωθούν πλήρως τα υλικά.
Αφήνουμε στην άκρη το μίξερ και ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα το κοσκινισμένο αλεύρι, τις νιφάδες βρώμης και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε γερά με ξύλινη κουτάλα ή την ειδική σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Στρώνουμε ταψιά με λαδόκολλα, παίρνουμε ζύμη με ένα κουταλάκι του γλυκού και τη ρίχνουμε στο ταψί αφήνουμε γύρω στα 2,5 εκ.
απόσταση ανάμεσα στο κάθε μπισκότο (βεβαίως μπορούμε να φτιάξουμε και μπισκότα –γίγαντες, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι της σούπας).
Ψήνουμε περίπου 9 λεπτά τα μικρά μπισκότα και περίπου 13 λεπτά τα μεγάλα.
Τα βγάζουμε αμέσως από το φούρνο, τα μεταφέρουμε σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν τα καταναλώσουμε.
Α.Τ.