Follow us

«Πίτα» με σταφύλια και γιαούρτι

«Πίτα» με σταφύλια και γιαούρτι

Υλικά

Υλικά

4 αβγά

250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

½ φλ. μέλι

1 δόση βανιλίνη

6 κ.γ. κορν φλάουρ

500 γρ. σταφύλια χωρίς κουκούτσι

2 κ.σ. λευκά αμύγδαλα ελαφρά καβουρδισμένα

3 -4 κ.σ. καστανή ζάχαρη, αν θέλουμε

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 ° C.

Βουτυρώνουμε ένα ρηχό τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος (με ύψος 3 εκ.

και πλευρά 20 εκ.) και το πασπαλίζουμε με αλεύρι.

Τινάζουμε να φύγει το περισσό.

Σε ένα μπολ χτυπάμε με τον αβγοδάρτη τα αβγά, προσθέτουμε το γιαούρτι, το μέλι, τη βανίλια και το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.

Σκορπίζουμε τα μισά από τα σταφύλια στο πυρέξ και ρίχνουμε επάνω το μείγμα γιαουρτιού.

Σκορπίζουμε από πάνω τα υπόλοιπα σταφύλια και ψήνουμε για 30 λεπτά.

Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη (αν χρησιμοποιούμε) και ρίχνουμε από πάνω τα αμύγδαλα.

Γυρίζουμε τον φούρνο στο γκριλ στους 150ο C και ψήνουμε για λίγο ακόμα, να καραμελώσει η ζάχαρη.

Αν δεν χρησιμοποιήσουμε την ζάχαρη, πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και ψήνουμε ακόμα 8 λεπτά.

Ξεφουρνίζουμε, το αφήνουμε για 15 λεπτά και το σερβίρουμε σε κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια.

Α.Τ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά