Υλικά
1 ½ lt γάλα Υλικά
1 ¾ -2 φλ. ζάχαρη
1 ½ φλ. σιμιγδάλι ψιλό
5 αβγά
2 δόσεις βανιλίνη
1 φλ. παγωμένο φρέσκο βούτυρο
Ξύσμα 1 λεμονιού και τον χυμό
1 κ.γ. κοφτό μαστίχα τριμμένη
4 αβγά
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC. Χτυπάμε τα αβγά με τις βανίλιες.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Βάζουμε την κατσαρόλα επάνω σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια τα υλικά με τον αβγοδάρτη μέχρι αρχίσουν να πήζουν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το ξύσμα το λεμονιού και τη μαστίχα και προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια και ανακατεύουμε να λιώσει και να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Ρίχνουμε μερικές κουταλιές από την κρέμα στα αβγά και χτυπάμε με τον αβγοδάρτη να ενωθούν.
Γυρνάμε όλο το μείγμα των αβγών στην κρέμα και ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε την κρέμα στο ταψί και ψήνουμε το γλυκό για μια ώρα περίπου, μέχρι να στερεοποιηθεί και να κάνει μια χρυσοκάστανη κρούστα.
Αν δούμε ότι αρπάζει, καλύπτουμε με λαδόκολλα.
Τη σερβίρουμε σκέτη, κομμένη σε τετράγωνα ή πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη και κανέλλα ή ραντισμένη με μέλι και πασπαλισμένη με κανέλλα ή πασπαλισμένη με ένα μείγμα από ψιλοτριμμένα αμύγδαλα, άχνη ζάχαρη και κανέλα.
A.T.