X

Τσιζκέικ με ροδάκινα

Υλικά

Yλικά

1 ½ πακέτο μπισκότα digestive

2 κ.σ. καρύδα σε νιφάδες

¼ φλ. καστανή ζάχαρη

7 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση

240 γρ. τυρί κρέμα

3 φλ. σαντιγί 

¾ φλ. άχνη ζάχαρη

⅓ φλ. λευκή σοκολάτα λιωμένη

⅓ φλ. φρέσκα ροδάκινα ψιλοκομμένα

Για την επικάλυψη

1 ½ φλ. μαρμελάδα ροδάκινο

2 φρέσκα ροδάκινα κομμένα σε λεπτές φέτες

½ φλ. μπράντι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ροδάκινα της επικάλυψης να μαριναρισθούν με το μπράντι στο ψυγείο.

Ετοιμάζουμε τη βάση: τρίβουμε τα μπισκότα και τα τοποθετούμε σε μπολ μαζί με την καρύδα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με πηρούνι.

Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα σαν χοντρά ψίχουλα.

Απλώνουμε το μείγμα στον πάτο και στα πλαϊνά μιας φόρμας με σούστα και πιέζουμε με τις παλάμες ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού.

Αφήνουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: βάζουμε σε μπολ το τυρί κρέμα και τη σαντιγί και δουλεύουμε με το μίξερ χειρός.

Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα.

Ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια του ροδάκινου και ανακατεύουμε.

Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με το πίσω μέρος ενός βρεγμένου κουταλιού.

Αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.

Στραγγίζουμε πολύ καλά τις φέτες του μαριναρισμένου ροδάκινου.

Απλώνουμε στην επιφάνεια του τσιζκέικ τη μαρμελάδα και την καλύπτουμε με τις φέτες του μαριναρισμένου ροδάκινου στο σχέδιο που θέλουμε.Α.Τ.

Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα σαν χοντρά ψίχουλα.

Απλώνουμε το μείγμα στον πάτο και στα πλαϊνά μιας φόρμας με σούστα και πιέζουμε με τις παλάμες ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού.

Αφήνουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες.

Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα.

Ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια του ροδάκινου και ανακατεύουμε.

Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με το πίσω μέρος ενός βρεγμένου κουταλιού.

Αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.

Στραγγίζουμε πολύ καλά τις φέτες του μαριναρισμένου ροδάκινου.

Απλώνουμε στην επιφάνεια του τσιζκέικ τη μαρμελάδα και την καλύπτουμε με τις φέτες του μαριναρισμένου ροδάκινου στο σχέδιο που θέλουμε.Α.Τ.

Επίσης...

Λαχταριστές συνταγές με φράουλες

Καθώς η άνοιξη γεμίζει τη φύση με χρώματα και αρώματα, η φράουλα κάνει την εντυπωσιακή της εμφάνιση και μας καλεί να τη γευτούμε σε κάθε πιθανή εκδοχή.

3 συνταγές για υπέροχα τσιζκέικ

Δοκιμάστε τις συνταγές που θα βρείτε εντός για το αγαπημένο γλυκό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τρία γλυκά με γεύσεις του χειμώνα

Κάστανο, μανταρίνι και κυδώνι είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που σας προτείνουμε.

3 σούπερ γλυκά με αχλάδι

Δοκίμασε αυτές τις τρεις υπέροχες παρασκευές με αχλάδι.

Φτιάχνουμε συνταγές με το φρούτο-σταρ του χειμώνα, το μήλο

Δοκίμασε να φτιάξεις κι εσύ αυτές τις τρεις παρασκευές.

Κέικ Μήλο - Κανέλα µε Ελαιόλαδο

Η συνταγή για κέικ μήλο-κανέλα με ελαιόλαδο.

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.