Υλικά
υλικά
4-6 ώριμα λευκόσαρκα ροδάκινα (ανάλογα με το μέγεθος)
3/4 φλ.τσ. ζάχαρη
3 1/3 φλ.τσ. γλυκό κρασί λευκό (π.χ. Samos Anthemis)
2 φλ.τσ. νερό (καλύτερα εμφιαλωμένο μαλακό, π.χ. Σαν Πελεγκρίνο)
παρασκευή
Πλένουμε καλά τα φρούτα. Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το κρασί και αφήνουμε να έρθουν σε βρασμό σε χαμηλή φωτιά.
Βυθίζουμε μέσα τα ροδάκινα και αφήνουμε για 2' περίπου, μέχρι να ξεκολλάει η φλούδα τους.
Τα βγάζουμε με κουτάλα και αφήνουμε το υγρό να σιγοβράσει γύρω στη μισή ώρα, μέχρι να μειωθεί περίπου στο μισό.
Ξεφλουδίζουμε τα ροδάκινα και τα κόβουμε στη μέση.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει τελείως και βυθίζουμε μέσα τα ροδάκινα.
Τα αφήνουμε να μαριναριστούν 3-3/12 ώρες στο ψυγείο, με το σκεύος σκεπασμένο με μεμβράνη.
Καλό είναι να μην μείνουν περισσότερο μέσα στο σιρόπι.