
Υλικά
300 γρ. σιμιγδάλι ψιλόΥλικά (για 4 άτομα)
150 γρ. αγελαδινό βούτυρο
750 γρ. ζάχαρη λευκή
900 ml νερό
100 γρ. κουκουνάρι
100 γρ. σταφίδα ξανθιά (σουλτανίνα)
3 πορτοκάλια
Χυμό από ½ λεμόνι
200 γρ. ταχίνι
200 ml κρέμα γάλακτος
80 γρ. μέλι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τον χαλβά: φτιάχνουμε το σιρόπι με 450 γρ.
ζάχαρη και 600 ml νερό.
Όταν πάρει βράση το σιρόπι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
Αποσύρουμε από τη φωτιά. Στη συνέχεια, καβουρδίζουμε σε μια κατσαρόλα το σιμιγδάλι μαζί με το βούτυρο, τα κουκουνάρια και τις σταφίδες.
Όταν το σιμιγδάλι πάρει καστανό χρώμα, προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά.
Όταν χυλώσει το μείγμα, το τοποθετούμε σε ένα μικρό ταψάκι.Ετοιμάζουμε το γλυκό πορτοκάλι: πλένουμε τα πορτοκάλια καλά και τα κόβουμε σε 4 κομμάτια.
Τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα μαζί με 300 γρ.
ζάχαρη, 300 ml νερό και τον χυμό από ½ λεμόνι.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα πορτοκάλια.
Ετοιμάζουμε τη μους ταχίνι: χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και μετά προσθέτουμε το ταχίνι και το ξύσμα από 1 πορτοκάλι.Στήνουμε το πιάτο: τοποθετούμε τον χαλβά σε ένα κουπάτ στο κέντρο του πιάτου, από πάνω βάζουμε τη μους ταχίνι και στο πλάι το γλυκό πορτοκάλι κομμένο σε λωρίδες.*Η συνταγή είναι του σεφ Κωνσταντίνου Φούρναρη, από το εστιατόριο Clochard.