Υλικά
350 γρ. σιμιγδάλι χοντρόΥλικά
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. ζάχαρη
250 ml ηλιέλαιο
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
4 αβγά
10 γρ. μπέικινγκ πάουντερ
Για το σιρόπι:
700 γρ. ζάχαρη
800 ml νερό
Φλούδες από ½ λεμόνι και ½ πορτοκάλι
50 ml γλυκόζη
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και στη συνέχεια τα αβγά.
Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι και το μπέικινγκ πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε απαλά και βάζουμε το μείγμα σε ένα αλευρωμένο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 40-45 λεπτά.
Μόλις βγάλουμε το ρεβανί από τον φούρνο, φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά. Το σιροπιάζουμε σιγά-σιγά και το αφήνουμε να “κάτσει” για 2 ώρες τουλάχιστον πριν το κόψουμε.
Σερβίρουμε με παγωτό καϊμάκι και μαρμελάδα πορτοκάλι.*Η συνταγή είναι του σεφ Παναγιώτη Δεληθανάση, από το εστιατόριο The Aficionados.