Υλικά
300 ml κρέμα γάλακτοςΥλικά
200 γρ. λευκός χαλβάς
1 κ.σ. ταχίνι
Για το κροστίνι:
3 φύλλα κρούστας τύπου Βηρυτού
60 γρ. καστανή ζάχαρη
90 γρ. καρύδι τριμμένο
Βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη μους: χτυπάμε την κρέμα να γίνει σαντιγί, προσθέτουμε τον χαλβά τριμμένο μαζί με το ταχίνι, χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομογενοποιημένο μείγμα και μεταφέρουμε σε φόρμες.
Ετοιμάζουμε τα κροστίνι: παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας και το αλείφουμε με βούτυρο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
Το πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το καρύδι.
Βάζουμε από πάνω το άλλο φύλλο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία.
Στο τέλος, βάζουμε και το τρίτο φύλλο.
Τα κόβουμε στο σχήμα που θέλουμε και ψήνουμε 8 με 9 λεπτά στους 180οC.
Σερβίρουμε τη μους και γαρνίρουμε με τα κροστίνι.*Η συνταγή είναι του σεφ Γιώργου Βαγιωνά, από το εστιατόριο Μασσαλία.