Υλικά
150 γρ. ζάχαρηΥλικά
300 ml κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
5 ασπράδια από μεγάλα αβγά
2 δόσεις βανιλίνη
125 ml νερό
120 γρ. αμύγδαλα καραμελωμένα και ψιλοτριμμένα
Εκτέλεση
Στρώνουμε με μεμβράνη ένα ταψάκι 23εκ.Χ8εκ.
αφήνοντάς την να περισσεύει αρκετά έξω από τα χείλη του ταψιού.
Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι και βράζουμε για 5 λεπτά, ετοιμάζοντας σιρόπι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να χλιάνει.
Χτυπάμε τους κρόκους και τη βανιλίνη με το μίξερ μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ελαφρύ κίτρινο χρώμα.
Ρίχνουμε το σιρόπι σιγά-σιγά στους κρόκους συνεχίζοντας να δουλεύουμε με το μίξερ.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε πυρίμαχο ή μεταλλικό σκεύος και το βάζουμε πάνω σε κατσαρολάκι με νερό που βράζει -το νερό δεν πρέπει να κοχλάσει και το σκεύος με το μείγμα των αβγών δεν πρέπει ακουμπάει στην επιφάνεια του νερού.
Μαγειρεύουμε το μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς για 10 -15 λεπτά ή μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη σε σφιχτή σαντιγί -καλύτερα να ξεκινήσουμε με υψηλή ταχύτητα και μόλις δούμε ότι αρχίζει να πήζει το μείγμα να χαμηλώσουμε ταχύτητα, διότι αλλιώς κινδυνεύει η κρέμα γάλακτος να γίνει βούτυρο.
Ρίχνουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το ⅓ της σαντιγί στο μείγμα των αβγών και το ενσωματώνουμε ανακατεύοντας αργά με σπάτουλα.
Συνεχίζουμε ενσωματώνοντας στο μείγμα των αβγών με τον ίδιο τρόπο και τα άλλα ⅔ της σαντιγί.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι που έχουμε ετοιμάσει, το ισιώνουμε και καλύπτουμε την επιφάνεια διπλώνοντας επάνω τη μεμβράνη που περισσεύει.
Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη και αφήνουμε τουλάχιστον για 5 ώρες ή καλύτερα όλη τη νύχτα.
Βγάζουμε από την κατάψυξη μισή ώρα πριν σερβίρουμε το γλυκό κομμένο σε χοντρές φέτες.A.T.