Υλικά
400 γρ. σοκολάτα γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη
170 γρ. σπορέλαιο
5 αβγά
80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
Για το γλάσο
200 γρ. λευκή σοκολάτα
1 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 165°C.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη μισή ποσότητα της σοκολάτας.
Σε μια λεκάνη χτυπάμε με τον αβγοδάρτη τα αβγά, τη ζάχαρη και το σπορέλαιο. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Σε άλλο μπολ ψιλοκόβουμε την υπόλοιπη σοκολάτα με το μαχαίρι, προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά. Ενώνουμε τα δύο μίγματα με μια σπάτουλα με απαλές κινήσεις.
Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα (10x20) και ψήνουμε για 1 ώρα και 10'.
Για το γλάσο: Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το γλάσο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Αφού κρυώσει το κέικ, το ξεφορμάρουμε και το καλύπτουμε με το γλάσο λευκής σοκολάτας.
Tip
Το λιώσιμο της λευκής, αλλά και της σοκολάτας γάλακτος θέλει πολλή προσοχή, γιατί και οι δύο καίγονται πάρα πολύ εύκολα. Δουλεύουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσουν.