Υλικά
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. κακάο
2 κ.γλ. σόδα
1 κ.γλ. αλάτι
300 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
180 γρ. καστανή ζάχαρη
160 γρ. λευκή ζάχαρη
2 αυγά
2 βανίλιες
πολύχρωμα κουφετάκια για το στόλισμα, προαιρετικά
Εκτέλεση
Χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ τα δύο είδη ζάχαρης και το βούτυρο, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3'.
Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου. Με το scoop του παγωτού απλώνουμε τα κούκις στο ταψί, αφήνοντας αρκετό χώρο μεταξύ τους, γιατί θα απλώσουν.
Ψήνουμε μόνο για 10'-12' αυστηρά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν, για να στερεοποιηθούν.
Tip
Αν τα στολίσουμε με πολύχρωμα κουφετάκια, θα τα ανακατέψουμε στο τελευταίο στάδιο μέσα στη ζύμη.