Υλικά
10 μπισκότα σοκολάτας ή κούκις χοντροσπασμένα
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
ξύσμα από 2 λεμόνια
χυμό από 1 λεμόνι
1 ζαχαρούχο γάλα
2 κ.σ. κακάο σκόνη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα μαζί τα υλικά, εκτός από τα μπισκότα, και τα χτυπάμε καλά με τον αβγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι.
Στρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με μεμβράνη κουζίνας και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα.
Σκεπάζουμε με τη μεμβράνη που περισσεύει και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να στερεοποιηθεί για 4 ώρες τουλάχιστον (μπορούμε να το φτιάξουμε και από την προηγούμενη μέρα).
Tip
Μπορούμε να το φτιάξουμε και με γεμιστά μπισκότα λεμόνι, με τσουρέκι ή με κέικ σε κομματάκια.