Υλικά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
400 γρ. μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
2 κ.σ. κακάο
Εκτέλεση
Βάζουμε τις μπανάνες σε σακουλάκι και τις αφήνουμε για ½ ώρα στην κατάψυξη να παγώσουν.
Στο μούλτι βάζουμε τις μπανάνες, το κακάο και το ζαχαρούχο γάλα.
Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά μας. Τα μικρά κομματάκια μπανάνας που δεν θα διαλυθούν κάνουν ακόμα πιο νόστιμο το παγωτό.
Βάζουμε το παγωτό σε μεταλλικό σκεύος και το αφήνουμε στην κατάψυξη από 8 έως 12 ώρες να παγώσει.
Μπορούμε να σερβίρουμε το σορμπέ με τριμμένα φουντούκια ή αμύγδαλα, που του ταιριάζουν πολύ.
Tip
Με την ίδια συνταγή κάνουμε σορμπέ με κάθε φρούτο: βάζουμε την ίδια ποσότητα από φράουλες, ροδάκινο, πεπόνι, κατεψυγμένα φρούτα του δάσους ή κεράσι.