Υλικά
300 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
250 γρ. ζάχαρη
1 σφηνάκι Campari
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη με 250 ml νερό σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και δυναμώνουμε τη φωτιά. Βράζουμε το σιρόπι για 12' από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Ανακατεύουμε το σιρόπι με τον χυμό πορτοκαλιού και το Campari, το βάζουμε σε μεταλλικό σκεύος και το αφήνουμε για 3 ώρες στην κατάψυξη.
Σε αυτό το διάστημα το βγάζουμε από την κατάψυξη συνολικά 3 φορές, ανά μία ώρα, και το χτυπάμε με το μίξερ χειρός, ώστε να αφρατέψει και να λιώσουν τα κρυσταλλάκια που θα σχηματιστούν. Έτσι, θα καταφέρουμε την τέλεια υφή.
Στη συνέχεια το αφήνουμε 10 ώρες να παγώσει εντελώς.
Tip
Το Campari είναι προαιρετικό, αλλά δίνει χρώμα και γεύση. Μπορούμε να βάλουμε μόνο πορτοκάλι και να προσθέσουμε λίγο Campari στο μπολάκι την ώρα του σερβιρίσματος.