Υλικά
150 γρ. αλεύρι
30 γρ. κακάο
180 γρ. βούτυρο
60 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια σκόνη
Για την κρέμα σοκολάτας
125 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
30 γρ. βούτυρο
1 βανίλια σκόνη
Εκτέλεση
Για τα μπισκότα, χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε τη βανίλια, το αλεύρι και το κακάο.
Ζυμώστε το μείγμα, τυλίξτε το με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε το στο ψυγείο για 1 ώρα.
Πλάστε μικρές μπάλες, ακουμπήστε τις στο ταψί και με τον αντίχειρα πιέστε στο κέντρο για να δημιουργηθεί το άνοιγμα, στο οποίο θα ρίξετε μόλις ψηθούν την κρέμα σοκολάτας.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 10 λεπτά.
Για την κρέμα, λιώστε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο, ρίξτε τη βανίλια και μοιράστε την κρέμα στα μπισκότα, στο σημείο που πιέσατε με τον αντίχειρα.
Αφήστε τα για 30 λεπτά τουλάχιστον, για να σταθεροποιηθεί η κρέμα σοκολάτας.
Tip
Φτιάξτε αυτά τα μπισκότα βάζοντας στο άνοιγμα μαρμελάδα αντί σοκολάτας. Είναι μια εξίσου νόστιμη παραλλαγή. Σε αυτή τη περίπτωση ταιριάζει πολύ μια μαρμελάδα πορτοκάλι ή με φρούτα του δάσους.