Υλικά
150 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση
150 γρ. λιωμένο βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
150 ml δυνατό καφέ (φίλτρου ή εσπρέσο)
100 γρ. κακάο
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Για το γαρνίρισμα
300 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
400 γρ. κουβερτούρα
300 γρ. γλυκό κουταλιού βύσσινο
Εκτέλεση
Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη ζάχαρη, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και τον καφέ.
Ενώστε τα δύο μείγματα και αδειάστε τα σε μια φόρμα για κέικ.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 30 λεπτά. Αφού ψηθεί, αφήστε το κέικ να κρυώσει πριν το γαρνίρετε.
Χτυπήστε την κρέμα σε σφιχτή σαντιγί και αλείψτε το κέικ από όλες τις πλευρές.Γαρνίρετε με τριμμένη κουβερτούρα και τα βύσσινα του γλυκού, στραγγισμένα από το σιρόπι τους.
Tip
Για πιο εντυπωσιακό σερβίρισμα, γαρνίρετε το κέικ με φλοίδες κουβερτούρας. Για να τις φτιάξετε, λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και απλώστε τη σε αντικολλητικό χαρτί. Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς και τυλίξτε σε ρολό. Αφήστε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε. Καθώς θα ξετυλίγετε το ρολό, η κουβερτούρα θα σπάσει σε λεπτές λωρίδες.