Υλικά
1 κουτί (400 ml) γάλα καρύδας
600 ml κρέμα γάλακτος
6 φύλλα ζελατίνης (των 2 γρ. το καθένα)
150 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αποξηραμένο ανανά
1 κουτ. γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
2 σφηνάκια ρούμι
4 κουτ. σούπας τριμμένη καρύδα
φρέσκια μέντα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Βάλτε σε μια μικρή κατσαρόλα το γάλα καρύδας και 100 γρ. ζάχαρη και αφήστε τα σε μέτρια φωτιά να ζεσταθούν, χωρίς όμως να πάρουν βράση.
Μουσκέψτε τα φύλλα της ζελατίνης σε αρκετό νερό για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίξτε τα φύλλα της ζελατίνης στο ζεστό μείγμα του γάλακτος καρύδας, ανακατέψτε για να διαλυθούν και προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε και μοιράστε το μείγμα σε 8 ποτήρια.
Βάλτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι την υπόλοιπη ποσότητα ζάχαρης και το τριμμένο τζίντζερ. Αφήστε για λίγα λεπτά στη φωτιά και όταν λιώσει η ζάχαρη προσθέστε τον ανανά ψιλοκομμένο. Ύστερα από 2-3 λεπτά σβήστε με το ρούμι και κατεβάστε από τη φωτιά. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
Για να σερβίρετε, πασπαλίστε την επιφάνεια με την καρύδα, μοιράστε τη σάλτσα ανανά και προσθέστε τη μέντα ψιλοκομμένη.
Tip
Aν χρησιμοποιήσετε ανανά σε σιρόπι από κονσέρβα, μειώστε τη ζάχαρη σε 80 γραμμάρια.