Υλικά
200 γρ. σαβαγιάρ
200 ml χυμό πορτοκαλιού
ψιλοκομμένη ψίχα από 2 πορτοκάλια
2 κουτ. σούπας ανθόνερο
60 ml μπράντι ή λικέρ πορτοκάλι
500 ml κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής με 35% λιπαρά
ξύσμα από 1 λάιμ
100 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. αμύγδαλα φιλέ για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σπάστε τα σαβαγιάρ σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίξτε την ψίχα και τον χυμό πορτοκαλιού και το ανθόνερο και ανακατέψτε.
Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη, το ξύσμα λάιμ και το μπράντι ή το λικέρ και χτυπήστε το μείγμα μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί.
Μοιράστε σε 8 ποτήρια το μείγμα των σαβαγιάρ, ρίξτε επάνω τη σαντιγί και γαρνίρετε με τα αμύγδαλα φιλέ.
Tip
Αντί για ανθόνερο, χρησιμοποιήστε λικέρ πορτοκάλι ή μπράντι.