Υλικά
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
400 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
προαιρετικά 2 κ.σ. από οποιοδήποτε λικέρ (πορτοκάλι, βύσσινο, καφέ) ή κονιάκ
Εκτέλεση
Βάζουμε τη σοκολάτα σε μπολ και ζεσταίνουμε τα 150 ml της κρέμας στο μπρίκι σε μέτρια φωτιά. Θέλουμε να ζεσταθεί καλά, αλλά να μη βράσει.
Τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Αν θέλουμε, προσθέτουμε το λικέρ ή το κονιάκ.
Κρύα, από το ψυγείο, χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα σε σφιχτή σαντιγί (χτυπήστε λίγη παραπάνω, γιατί είναι το γευστικότερο ντεκόρ γι' αυτή τη μους).
Με σπάτουλα και με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω ενσωματώνουμε τη σοκολάτα στη σαντιγί, μέχρι το μείγμα να πάρει ένα ομοιόμορφο σοκολατένιο χρώμα.
Τη μοιράζουμε σε μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 2-3 ώρες περίπου.
Tip
Γαρνίρουμε με τριμμένο καρύδι, ξύσμα πορτοκαλιού ή καραμελωμένο πορτοκάλι. Είναι ιδανική και για μια τούρτα σοκολάτα, ενώ γίνεται ωραία, αλλά ελαφρώς πιο γλυκιά, και με σοκολάτα γάλακτος.