Υλικά
250 γρ. λευκή σοκολάτα
4 κρόκους αυγών
½ φλιτζ. ζάχαρη άχνη
6 φύλλα ζελατίνας
1 κ.σ. λικέρ βύσσινο ή από άλλο φρούτο
3 φλιτζ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
γλυκό βύσσινο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Η λευκή σοκολάτα θέλει προσοχή, γιατί λιώνει και καίγεται εύκολα.
Σε μεταλλικό μπολ χτυπάμε στο μίξερ ή με τον αβγοδάρτη τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Μεταφέρουμε το μπολ πάνω από κατσαρολάκι με νερό που βράζει σε μέτρια φωτιά (μπεν μαρί).
Ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να φουσκώσει το μείγμα.
Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνας σε 2 κ.σ. κρύο νερό, τα στύβουμε και τα προσθέτουμε στο μείγμα των αβγών.
Ρίχνουμε το λικέρ και τη σοκολάτα και συνεχίζουμε το χτύπημα με τον αβγοδάρτη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα (κρύα, από το ψυγείο) σε σφιχτή σαντιγί και με απαλές κινήσεις την ενσωματώνουμε με σπάτουλα στο μείγμα της σοκολάτας, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Μεταφέρουμε τη μους σε μπολάκια και την αφήνουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο να σφίξει.
Σερβίρουμε με γλυκό βύσσινο.
Tip
Εναλλακτικά, σε μακρόστενη φόρμα του κέικ βάζουμε κάτω τη μισή μους, στη μέση μια στρώση γλυκό βύσσινο και από πάνω την υπόλοιπη μους. Σκεπάζουμε με μεβράνη και κρυώνουμε το γλυκό στο ψυγείο.