Υλικά
1 φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 αυγά
1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
Εκτέλεση
Χτυπάμε σε μεταλλικό μπολ με το μίξερ τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε το ξύσμα, μεταφέρουμε το μπολ πάνω από νερό που βράζει σε χαμηλή φωτιά (μπεν μαρί) και χτυπάμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να φουσκώσει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη, και στη συνέχεια την ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις στο μίγμα των πορτοκαλιών.
Χτυπάμε την κρέμα (κρύα, από το ψυγείο) σε σφιχτή σαντιγί και την ενσωματώνουμε με σπάτουλα με απαλές κινήσεις στο μίγμα.
Μεταφέρουμε σε μπολ και κρυώνουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο.
Tip
Το μυστικό επιτυχίας μιας μους είναι πώς θα ενσωματώσουμε τη μαρέγκα ή τη σαντιγί. Ποτέ βιαστικά και ποτέ με κουτάλι! Θέλει υπομονή και απαλές κινήσεις, που εγκλωβίζουν τον αέρα και η μους βγαίνει αιθέρια σαν σύννεφο.