Υλικά
1 κονσέρβα βερίκοκα
1 στραγγιστό γιαούρτι
4 κ.σ. ζάχαρη
4 ασπράδια αυγών
1 βανίλια
4-5 φρέσκα βερίκοκα σε καρεδάκια για το ντεκόρ
Εκτέλεση
Στραγγίζουμε τα βερίκοκα της κονσέρβας και τα πολτοποιούμε στο μούλτι.
Θέλουμε 1 φλιτζάνι πολτό. Ανακατεύουμε καλά τον πολτό με το γιαούρτι και τη βανίλια.
Xτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, ενσωματώνοντας λίγη λίγη τη ζάχαρη.
Με απαλές κινήσεις, ενσωματώνουμε με σπάτουλα τη μαρέγκα στο μείγμα με τα βερίκοκα και το γιαούρτι.
Μοιράζουμε σε μπολάκια και παγώνουμε για 2 ώρες περίπου στο ψυγείο.
Μόλις στερεοποιηθεί το μείγμα, στολίζουμε με τα ψιλοκομμένα βερίκοκα.
Tip
Με λίγες αθώες θερμίδες, αυτό το γλυκό ταιριάζει πολύ στη δίαιτα. Για να μειώσουμε κι άλλο τις θερμίδες, βάζουμε γιαούρτι με 2% λιπαρά.