Υλικά
Υλικά για περίπου 50 τρουφάκια
200 ml γάλα
250 γρ. κουβερτούρα
4 κ.σ. κονιάκ
200 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
2 κρόκους αυγών
1 βανίλια
500 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
1 φλιτζ. άχνη ζάχαρη
200 γρ. πτι μπερ τριμμένα στο μούλτι
160 γρ. κακάο σκόνη
Εκτέλεση
Βράζουμε το γάλα και πριν αρχίσει να φουσκώνει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Προσθέτουμε το κονιάκ και τα μισά αμύγδαλα και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ασπρίσουν. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε τους κρόκους.
Ανακατεύουμε με σπάτουλα με απαλές κινήσεις το μείγμα βουτύρου, τη σοκολάτα και το μπισκότο. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο 1 ώρα να σφίξει.
Μετά με βρεγμένα χέρια πλάθουμε μικρά τρουφάκια. Τυλίγουμε τα μισά στο αμύγδαλο που περίσσεψε και τα άλλα μισά στο κακάο.
Τip
Βάλτε όποιο μπισκότο σάς αρέσει. Τους πάει πολύ και το μπισκότο κανέλας.