Υλικά
Υλικά για 6-8 άτομα
1 φύλλο σφολιάτας
βούτυρο για την ταρτιέρα
250 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
1 φλιτζ. οποιοδήποτε λικέρ
260 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
300 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. βούτυρο αγελάδος
1 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. κονιάκ
κανέλα για το στόλισμα
Εκτέλεση
Από την προηγούμενη μέρα μουλιάζουμε τα δαμάσκηνα στο λικέρ. Τα στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα, απλώνουμε τη σφολιάτα (κρύα, από το ψυγείο) ως επάνω στα τoιχώματα, την τρυπάμε με πιρούνι και την ψήνουμε για 30' περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά. Αφήνουμε τη βάση να κρυώσει.
Ζεσταίνουμε την κρέμα, χωρίς να βράσει, και την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σπάμε μέσα στην κρέμα τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά.
Προσθέτουμε το βούτυρο, το μέλι και το κονιάκ και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα λίγα λεπτά να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Απλώνουμε στη βάση της τάρτας τα δαμάσκηνα. Ρίχνουμε από πάνω τη σοκολάτα και αφήνουμε την τάρτα για ½ ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
Τη βγάζουμε από το ψυγείο και πριν τη σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κανέλα (της ταιριάζουν και καβουρδισμένο αμύγδαλο ή φουντούκι).
Tip
Τη διατηρούμε εκτός ψυγείου, σε δροσερό σημείο, μέχρι τρεις ημέρες. Στο ψυγείο χάνει την υφή και τα αρώματά της.