Υλικά
20 σαβαγιάρ
250 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
400 γρ. τυρί κρέμα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
300 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
100 γρ. τρούφα σοκολάτας για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
Χτυπήστε στο μίξερ το τυρί κρέμα μαζί με το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να γίνουν αφράτο μείγμα.
Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Ρίξτε τη στο μείγμα και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια ωραία αφράτη κρέμα. Μετά προσθέστε και τη σαντιγί και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις.
Στρώστε μια σειρά από σαβαγιάρ σε μια στρογγυλή φόρμα 20 εκατοστών, απλώστε τη μισή ποσότητα κρέμας, στρώστε ξανά μια σειρά σαβαγιάρ και καλύψτε με την υπόλοιπη κρέμα.
Γαρνίρετε με τρούφα σοκολάτας.
Tip
Όταν λιώνουμε κουβερτούρα, προσέχουμε να μη βράζει το νερό στο μπεν μαρί και δεν την ανακατεύουμε διαρκώς, για να μη σφίξει.