Υλικά
300 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
300 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά χτυπημένη σε σαντιγί
Για το σερβίρισμα
τριμμένα μπισκότα σοκολάτας
σιρόπι σοκολάτας
ψημένους ξηρούς καρπούς
Εκτέλεση
Βάλτε τα 300 ml κρέμας σε μια κατσαρόλα και αφήστε στη φωτιά μέχρι να ζεσταθεί, χωρίς να πάρει βράση.
Βάλτε τις σταγόνες κουβερτούρας σε ένα μπολ και ρίξτε την καυτή κρέμα.
Ανακατέψτε για να ενωθούν τα δύο υλικά και αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες, να σφίξει.
Αδειάστε μετά το μείγμα στον κάδο του μίξερ και χτυπήστε για 4'-5', για να αφρατέψει. Με απαλές κινήσεις, ενώστε το με τη σαντιγί, μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία σοκολατένια κρέμα.
Μοιράστε τη μους σε 8 ποτήρια και γαρνίρετε με τριμμένα μπισκότα, με σιρόπι σοκολάτας ή με ψημένους ξηρούς καρπούς.
Tip
Το μείγμα κουβερτούρας με κρέμα γάλακτος σε ίσες ποσότητες είναι η κρέμα γκανάς, η βάση για πολλές σοκολατένιες παρασκευές.