Υλικά
Για μια φόρμα 24 εκ.
Για τη βάση
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. κρύο βούτυρο κομμένο σε κύβους
1 κρόκο αυγού
30 γρ. ζάχαρη άχνη
Για την κρέμα
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
250 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
1 βανίλια σκόνη
Για το γαρνίρισμα
800 γρ. ανάμικτα καλοκαιρινά φρούτα
Εκτέλεση
Ανακατέψτε το αλεύρι με την άχνη ζάχαρη. Προσθέστε το βούτυρο και τρίψτε με τα δάχτυλά σας το μείγμα.
Όταν γίνει σαν ψίχουλα, ρίξτε τον κρόκο και ζυμώστε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια.
Αν χρειαστεί, προσθέστε ελάχιστο παγωμένο νερό.
Τυλίξτε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήστε τη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για μισή ώρα.
Ανοίξτε τη με τον πλάστη και απλώστε τη σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για τάρτες.
Σκεπάστε με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30'. Ξεσκεπάστε την τάρτα και ψήστε τη για 10' ακόμα.
Χτυπήστε το μασκαρπόνε με την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και την άχνη ζάχαρη, μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη κρέμα.
Απλώστε τη στην ψημένη βάση και λίγο πριν σερβίρετε γαρνίρετε την τάρτα με ψιλοκομμένα φρούτα.
Tip
Το μασκαρπόνε θέλει χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα για να μην κόψει.