Υλικά
Υλικά για 12 τάρτες
Για τις βάσεις
2 φύλλα σφολιάτας
1 αυγό
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
500 γρ. ψίχα πεπονιού
6 αυγά
150 γρ. κορν φλάουρ
250 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια σκόνη
Για το γαρνίρισμα
1 πεπόνι
150 ml γλυκό κρασί
100 γρ. ζάχαρη
κλωναράκια φρέσκιας μέντας
Εκτέλεση
Ανοίξτε το πρώτο φύλλο σφολιάτας, αλείψτε το με το αυγό ελαφρά χτυπημένο και ακουμπήστε από πάνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Πατήστε με τα χέρια σας για να κολλήσει.
Κόψτε σε 12 μέρη. Χαράξτε κάθε μέρος περιμετρικά στην επιφάνεια, δημιουργώντας ένα πλαίσιο. Χαράξτε τη σφολιάτα στο εσωτερικό του πλαισίου διαγώνια.
Βάλτε τα κομμάτια της σφολιάτας επάνω σε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Αλείψτε την επιφάνεια με αυγό και ψήστε τα στους 175°C για 30'. Αφού κρυώσουν, πατήστε το εσωτερικό τους για να δημιουργηθεί ένα άνοιγμα για την κρέμα.
Ετοιμάστε την κρέμα: Βάλτε το γάλα στην κατσαρόλα να ζεσταθεί. Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ρίξτε στο μείγμα λίγο ζεστό γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να διαλυθούν τα υλικά. Ρίξτε όλο το γάλα, ανακατέψτε και βάλτε το μείγμα στην κατσαρόλα.
Προσθέστε τη ψίχα του πεπονιού πολτοποιημένη και τη βανίλια και αφήστε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει. Κατεβάστε από την εστία και αφήστε τη να κρυώσει.
Για να ετοιμάσετε το γαρνίρισμα, βγάλτε με ένα κουτάλι παριζιέν μπάλες από την ψίχα του πεπονιού. Βάλτε το γλυκό κρασί με τη ζάχαρη να πάρουν μια βράση για 4'-5', κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε το σιρόπι να κρυώσει. Ρίξτε στο σιρόπι τις μπάλες του πεπονιού και αφήστε τις για λίγες ώρες στο ψυγείο.
Για να συναρμολογήσετε το γλυκό, μοιράστε με ένα κορνέ την κρέμα στις ψημένες βάσεις σφολιάτας και γαρνίρετε με τις μπάλες πεπονιού. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα.
Tip
Βάλτε 2-3 διαφορετικά είδη πεπονιού, για ποικιλία στη γεύση, στο χρώμα και στα αρώματα.