Υλικά
200 γρ. σαβαγιάρ σπασμένα
Για την κρέμα
150 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
150 γρ. κουβερτούρα γάλακτος τριμμένη
300 ml γάλα
300 ml κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. κορν φλάουρ
Για το γαρνίρισμα
250 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
150 γρ. τριμμένη κουβερτούρα γάλακτος
Εκτέλεση
Ετοιμάστε την κρέμα: Βάλτε το γάλα και την κρέμα γάλακτος να ζεσταθούν και ρίξτε τα δύο είδη κουβερτούρας.
Αφήστε το μείγμα στη φωτιά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
Διαλύστε το κορν φλάουρ σε 2-3 κουταλιές κρύο νερό και ρίξτε το στην κατσαρόλα.
Ανακατέψτε και αφήστε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.
Μοιράστε σε ποτήρια τα σπασμένα σαβαγιάρ, σκεπάστε με την κρέμα και αφήστε τα προφιτερόλ στο ψυγείο.
Πριν σερβίρετε, γαρνίρετε με σαντιγί και την τριμμένη κουβερτούρα γάλακτος.
Tip
Βάλτε λίγη σαντιγί στα ποτήρια μαζί με τα σαβαγιάρ πριν ρίξετε τη σοκολατένια κρέμα, ώστε να θυμίζουν αυθεντικά προφιτερόλ.