Υλικά
400 γρ. σοκολατένια γεμιστά μπισκότα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
200 γρ. τριμμένη κουβερτούρα
750 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
Εκτέλεση
Χτυπήστε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει.
Μετά προσθέστε το ζαχαρούχο και συνεχίστε το χτύπημα για λίγα λεπτά.
Σπάστε τα μπισκότα και ρίξτε τα στο μείγμα.
Προσθέστε την κουβερτούρα και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις.
Καλύψτε το εσωτερικό μιας στενόμακρης φόρμας για κέικ με μεμβράνη τροφίμων.
Αδειάστε εκεί το μείγμα, τυλίξτε με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε το σεμιφρέντο στην κατάψυξη για 6 ώρες πριν το σερβίρετε.
Κόψτε το σε φέτες και σερβίρετε με σάλτσα σοκολάτας ή με το σιρόπι από το αγαπημένο σας γλυκό του κουταλιού.
Tip
Αφήστε τη λιωμένη κουβερτούρα σε θερμοκρασία δωματίου για λίγη ώρα πριν την προσθέσετε στο μείγμα σαντιγί - μπισκότα.