Υλικά
Υλικά για 50 τρουφάκια
500 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
200 γρ. τριμμένα μπισκότα digestive
1 σφηνάκι από το αγαπημένο σας λικέρ
100 γρ. τριμμένα καρύδια
100 γρ. άχνη ζάχαρη και 100 γρ. κακάο για την επικάλυψη
Εκτέλεση
Βάλτε το ζαχαρούχο γάλα στην κατσαρόλα και αφήστε το να ζεσταθεί.
Προσθέστε την κουβερτούρα και το λικέρ και ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά. Ρίξτε στο μείγμα τα μπισκότα και τα καρύδια.
Ανακατέψτε και αδειάστε το μείγμα σε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος με διαστάσεις 30x40 εκ. περίπου, αφού πρώτα στρώσετε ένα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού.
Αφήστε το στο ψυγείο για 4-5 ώρες. Μετά βγάλτε το με το χαρτί από το σκεύος και κόψτε το σε κύβους, χαράζοντάς το σε 10 λωρίδες οριζόντια και 5 λωρίδες κάθετα.
Περάστε τα μισά τρουφάκια από την άχνη ζάχαρη και τα υπόλοιπα από το κακάο.
Διατηρήστε τα στο ψυγείο για 5-6 ημέρες.
Tip
Ρούμι και ουίσκι ταιριάζουν επίσης απόλυτα στις σοκολατένιες γεύσεις.