Υλικά
300 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
2 αυγά
100 γρ. ζάχαρη
60 ml νερό
100 γρ. ψημένα και τριμμένα φουντούκια
Εκτέλεση
Χτυπήστε σε ένα μεταλλικό μπολ τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Βάλτε τη ζάχαρη με το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και βράστε τα για 2'-3', μέχρι να σχηματιστεί ένα πηχτό σιρόπι.
Ρίξτε το σιρόπι σιγά σιγά με σταθερή ροή στα αυγά και συνεχίστε το χτύπημα σε μπεν μαρί για 2'-3'. Μετά συνεχίστε το χτύπημα στο μίξερ για 7'-8' ακόμα, μέχρι το μείγμα να κρυώσει και να γίνει πολύ αφράτο.
Χτυπήστε ξεχωριστά την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Ενώστε το μείγμα των αυγών με τη λιωμένη κουβερτούρα και μετά με τη σαντιγί. Προσθέστε τα φουντούκια και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις.
Αδειάστε το μείγμα σε δύο μακρόστενες φόρμες για κέικ, αφού πρώτα καλύψετε το εσωτερικό τους με μεμβράνη τροφίμων ή αντικολλητικό χαρτί, για να ξεφορμάρετε το γλυκό με ευκολία.
Αφήστε το σεμιφρέντο στην κατάψυξη για 5-6 ώρες τουλάχιστον. Για να το σερβίρετε, αφήστε το για 5' σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, ξεφορμάρετέ το και κόψτε το σε φέτες.
Tip
Γαρνίρετε με γλυκό του κουταλιού κεράσι ή πορτοκάλι.