Υλικά
300 γρ. μπισκότα digestive τριμμένα
100 γρ. λιωμένο βούτυρο
50 γρ. ζάχαρη
κακάο για το σερβίρισμα
Για την κρέμα
250 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
450 γρ. τυρί κρέμα
150 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια σκόνη
Εκτέλεση
Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη. Απλώστε το μείγμα σε μια φόρμα με έλασμα και αφήστε το στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε την κρέμα.
Χτυπήστε στο μίξερ για λίγα λεπτά το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.
Μετά ρίξτε σιγά σιγά την κουβερτούρα και στο τέλος τη βανίλια. Ανακατέψτε πολύ καλά το μείγμα, για να μη σβολιάσει. Αδειάστε το στη φόρμα επάνω από τα μπισκότα και αφήστε το γλυκό στο ψυγείο, για να δέσει η κρέμα.
Πριν το σερβίρετε, αφήστε το για 5' σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και πασπαλίστε το με κακάο.
Tip
Γαρνίρετε με σαντιγί και τριμμένη κουβερτούρα.