Υλικά
Για τη μους σοκολάτας
400 γρ. κουβερτούρα
600 ml κρέμα γάλακτος
4 κουτ. σούπας κακάο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για τα τραγανά ψίχουλα
125 γρ. αλεύρι
100 γρ. βούτυρο
80 γρ. ζάχαρη
50 γρ. κακάο
Εκτέλεση
Ετοιμάστε τα τραγανά ψίχουλα: Ανακατέψτε το βούτυρο με το αλεύρι, τη ζάχαρη και το κακάο και και δουλέψτε τα για να γίνουν τριφτή ζύμη.
Μετά τρίψτε τη ζύμη με τα χέρια σας σε μεγάλα κομμάτια και απλώστε τα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15-20 λεπτά και αφήστε να κρυώσουν.
Για τη μους σοκολάτας, κόψτε την κουβερτούρα σε μικρότερα κομμάτια και λιώστε τη σε μπεν μαρί. Διαλύστε το κακάο σε μισό φλιτζάνι ζεστό νερό, ρίξτε το στη λιωμένη κουβερτούρα, προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατέψτε.
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέστε τη στο μείγμα της κουβερτούρας ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις. Μοιράστε τη μους σε μπολ και γαρνίρετε με τα τραγανά ψίχουλα.
Tip
Αρωματίστε τη μους με το αγαπημένο σας λικέρ και προσθέστε ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς για πιο δυνατή γεύση και ξεχωριστή υφή.