Υλικά
200 γρ. αμύγδαλα τριμμένα πολύ λεπτά
½ κουτ. γλυκού τριμμένο καρδάμωμο
250 γρ. βούτυρο
500 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
300 γρ. μαύρη ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι
8 αυγά
Για το γλάσο σοκολάτας
125 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
100 ml κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας γλυκόζη
Εκτέλεση
Ετοιμάστε το κέικ: Λιώστε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο.
Ρίξτε τη μαύρη ζάχαρη, το καρδάμωμο, τα αυγά χτυπημένα και μετά τα αμύγδαλα και το αλεύρι.
Αδειάστε το μείγμα σε μια αντικολλητική φόρμα με διαστάσεις 30x40 εκ. και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45 λεπτά.
Βγάλτε το από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς πριν το καλύψετε με το γλάσο.
Βάλτε τα υλικά για το γλάσο στην κατσαρόλα, αφήστε τα να ζεσταθούν και ανακατέψτε τα για να ενωθούν και να αποκτήσουν βελούδινη υφή.
Περιχύστε το κέικ και κόψτε το σε 12 κομμάτια.
Τip
Η γλυκόζη δίνει στο γλάσο πιο βελούδινη υφή.