Υλικά
Υλικά για 1 στρογγυλή φόρμα 20 εκ.
500 ml μαύρη μπίρα
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά
600 γρ. ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο λιωμένο
100 γρ. κακάο
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα του κέικ
Για το γλάσο
200 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
Βουτυρώστε και αλευρώστε τη φόρμα του κέικ. Ανακατέψτε το βούτυρο με το γιαούρτι, την μπίρα, τη ζάχαρη και το κακάο.
Ρίξτε τα αυγά χτυπημένα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα. Ανακατέψτε και αδειάστε το μείγμα στη φόρμα.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά. Βγάλτε το κέικ από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει.
Για το γλάσο, λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Χτυπήστε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε με τη λιωμένη κουβερτούρα.
Αφήστε το γλάσο για λίγη ώρα να σφίξει και μετά απλώστε το στο κέικ.
Διατηρήστε το κέικ στο ψυγείο.
Τip
Η μαύρη μπίρα κάνει την έκπληξη σε αυτή τη συνταγή. Κάνει το κέικ πιο αφράτο και του δίνει μια ελαφρώς πικρή γεύση, που ταιριάζει απόλυτα με τη σοκολάτα.