Υλικά
Για τις κρέπες
250 ml γάλα
2 αυγά
120 γρ. αλεύρι
σπορέλαιο
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
3 κουτ. σούπας κακάο
Για τη γέμιση
100 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
100 γρ. καρύδια
50 γρ. σταφίδες
50 γρ. ζάχαρη
12 σφηνάκια ρούμι
200 ml κρέμα γάλακτος
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
λίγη κανέλα
Εκτέλεση
Ανακατέψτε το γάλα με το αλεύρι, τα αυγά, το κακάο, τη ζάχαρη και 2 κουταλιές σπορέλαιο.
Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι, αλείψτε το με λάδι και ρίξτε μία κουταλιά από τον χυλό.
Κουνήστε το τηγάνι για να καλυφθεί όλη η επιφάνεια με τον χυλό και αφήστε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ψηθεί η κάτω πλευρά.
Όταν αρχίσει να ξεκολλάει η κρέπα από τις άκρες, γυρίστε τη να ψηθεί και από την άλλη.
Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο με τον υπόλοιπο χυλό. Βάλτε τις κρέπες τη μία επάνω στην άλλη μέχρι να τις χρησιμοποιήσετε.
Πολτοποιήστε τα καρύδια μαζί με τη ζάχαρη στον πολυκόφτη. Βάλτε στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, τα καρύδια με τη ζάχαρη, τις σταφίδες, το ρούμι, την κουβερτούρα, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα.
Αφήστε το μείγμα για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά και μετά μοιράστε το στις κρέπες. Τυλίξτε τις και ψήστε τις για 10 λεπτά στους 180°C.
Tip
Αφού ζεσταθεί πολύ καλά το τηγάνι, μετριάστε τη θερμοκρασία, για να ψήσετε τις κρέπες χωρίς να καεί η επιφάνειά τους ή οι άκρες τους.