Υλικά
600 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
100 γρ. χοντροσπασμένα καρύδια
3 κουταλιές ρούμι ή λικέρ πορτοκάλι
Εκτέλεση
Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Βάλτε τη σε ένα μπολ μαζί με το ζαχαρούχο γάλα, το ρούμι ή το λικέρ και τα καρύδια.
Στρώστε ένα ταψί 20x15 εκ. περίπου με αντικολλητικό χαρτί και αδειάστε το μείγμα.
Ισιώστε την επιφάνεια με μια σπάτουλα ή με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού και αφήστε το να κρυώσει, για να δέσει το μείγμα.
Κόψτε το σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και διατηρήστε τα στο ψυγείο.
Tip
Αμερικάνικο γλυκό με υπέροχη μαστιχωτή υφή. Ιδανικό σαν μικρό κέρασμα ή μαζί με δυνατό αρωματικό καφέ.