Υλικά
Υλικά για ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 20 εκ.
10 φύλλα κρούστας
1 λίτρο γάλα
100 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
50 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
200 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. κακάο
150 γρ. λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα
3-4 κ.σ. κακάο για την επιφάνεια
Εκτέλεση
Βάλτε το γάλα με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και αφήστε το σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί.
Προσθέστε την κουβερτούρα, τη 1 κουταλιά κακάο και το σιμιγδάλι, ανακατέψτε και βράστε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.
Αδειάστε την κρέμα σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί για να κρυώσει.
Βουτυρώστε το εσωτερικό του ταψιού και απλώστε ένα φύλλο. Βουτυρώστε το και σκεπάστε με άλλο φύλλο.
Βάλτε συνολικά 6 φύλλα. Ρίξτε την κρέμα και αρχίστε να διπλώνετε προς τα μέσα τα φύλλα που προεξέχουν, βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα.
Διπλώστε τα υπόλοιπα 4 φύλλα, βουτυρώστε τα ενδιάμεσα και σκεπάστε με αυτά την κρέμα.
Αλείψτε την επιφάνεια με βούτυρο και ψήστε την μπουγάτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45'.
Όταν τη βγάλετε από τον φούρνο, αφήστε τη να κρυώσει και πριν τη σερβίρετε πασπαλίστε με το κακάο.
Tip
Αν παραλείψετε το κακάο και την κουβερτούρα, έχετε μια κλασική μπουγάτσα με κρέμα.