Υλικά
3 αυγά
6 ασπράδια αυγών
1½ φλιτζ. ζάχαρη
½ φλιτζ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
1 κ.γλ. κρεμόριο
βούτυρο & ζάχαρη για τη φόρμα
πετιμέζι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε ανοξείδωτο μπολ ή σε κατσαρολάκι ανακατεύουμε με το σύρμα τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τα 3 αυγά, το αλεύρι, τη βανίλια και 1 φλιτζάνι από τη ζάχαρη.
Βάζουμε το μπολ σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει ελαφρά η κρέμα, για 3'-5'. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, ανακατεύοντας συχνά για να μην πιάσει κρούστα.
Χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη και το κρεμόριο και με σπάτουλα ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις τη μαρέγκα στην κρέμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Βουτυρώνουμε μια στενή και ψηλή φόρμα για σουφλέ και καλύπτουμε με ζάχαρη τον πάτο και τα τοιχώματα.
Μεταφέρουμε εδώ το μείγμα και ψήνουμε για 12'-15' περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Το τρώμε αμέσως, περιχυμένο με πετιμέζι.
Tip
Στην κλασική εκδοχή του, σερβίρεται πασπαλισμένο με άχνη ζάχαρη, αν δεν σας αρέσει το πετιμέζι.