Υλικά
6 μεγάλα λεμόνια
1 λάιμ
250 γρ. βούτυρο αγελάδος (αυστηρά)
600 γρ. ζάχαρη
5 αυγά
Εκτέλεση
Τρίβουμε στον λεπτό τρίφτη τα λεμόνια και το λάιμ και παίρνουμε το ξύσμα τους. Στύβουμε τον χυμό τους.
Σε χαμηλή φωτιά σε αντικολλητικό κατσαρολάκι βάζουμε το ξύσμα, τον χυμό, τη ζάχαρη και το βούτυρο. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά μας.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το μίξερ χειρός. Προσθέτουμε τα αυγά στο μείγμα λεμονιού. Μεταφέρουμε το κατσαρολάκι σε μπεν μαρί και με το σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.
Την κατεβάζουμε από τη φωτιά, βάζουμε εφαπτόμενη στην επιφάνεια μια μεμβράνη, που θα τη βοηθήσει να μην πιάσει κρούστα, και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Tip
Τη συντηρούμε σε βαζάκι στο ψυγείο μέχρι και 3 μήνες. Θα σας συμβούλευα να κάνετε διπλή δόση. Τρώγεται μετά μανίας!