Υλικά
250 γρ. τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε
300 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. λευκή σοκολάτα σε κομματάκια
2 κ.γλ. ζελατίνη σε σκόνη
Για τη σος
500 γρ. φράουλες
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. κονιάκ
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό κατσαρόλι ζεσταίνουμε το μασκαρπόνε ή το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, βάζοντας πάνω της μια μεμβράνη που να εφάπτεται με το μείγμα, για να μην πιάσει πέτσα.
Καλύπτουμε με μεμβράνη 6-7 φορμάκια. Μοιράζουμε το μείγμα και κρυώνουμε για 4-5 ώρες στο ψυγείο.
Για τη σάλτσα, χτυπάμε στο μούλτι τις φράουλες με την άχνη και το κονιάκ.
Στρώνουμε τη βάση του πιάτου με λίγη σάλτσα και ξεφορμάρουμε πάνω της το γλυκό.
Tip
Αν δεν έχουμε φράουλες, βάζουμε φρέσκα ροδάκινα ή βερίκοκα ή ζεσταίνουμε μαρμελάδα φράουλα με 3-4 κ.σ. νερό και χτυπάμε το μίγμα στο μούλτι.