Υλικά
1 κ.σ. ζελατίνη σε σκόνη
300 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
150 γρ. λικέρ πορτοκάλι
450 γρ. γάλα φρέσκο
κρέμα γάλακτος για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολάκι βάζουμε 3 κ.σ. κρύο νερό και διαλύουμε τη ζελατίνη.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το λικέρ, ανακατεύοντας συνεχώς.
Βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι στη φωτιά και μόλις πάρει βράση το κατεβάζουμε, το ρίχνουμε στη σοκολάτα και με σπάτουλα ανακατεύουμε να ενσωματωθεί καλά στο μείγμα. Προσθέτουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε με μεμβράνη 6-7 φορμάκια της κρέμας καραμελέ και μοιράζουμε το ζελέ.
Το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια βάζουμε τα φορμάκια στο ψυγείο για 6 περίπου ώρες, μέχρι να στερεοποιηθεί το ζελέ.
Για το σερβίρισμα, μια σκέτη κρέμα γάλακτος είναι το ιδανικό. Στρώνουμε μια κουταλιά της σούπας σε κάθε πιατάκι και πάνω της ξεφορμάρουμε το ζελέ.
Tip
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε λικέρ. Το πικραμύγδαλο ταιριάζει πολύ, αλλά και το κονιάκ, το ρούμι ή το ουίσκι.