Υλικά
200 γρ. μαρεγκάκια χοντροσπασμένα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
350 γρ. ροδάκινα κομμένα σε κυβάκια
Για την γκανάς λευκής σοκολάτας
300 γρ. λευκή σοκολάτα σε κομματάκια
300 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε την γκανάς: Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη μισή κρέμα γάλακτος.
Την κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα μέχρι να λιώσει. Βάζουμε το μείγμα για 15' στο ψυγείο να κρυώσει.
Βγάζουμε την γκανάς από το ψυγείο, προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα και χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσοχή: Αν τη χτυπήσουμε παραπάνω από όσο πρέπει, θα κόψει!
Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε λίγο το χτύπημα, μέχρι να ενσωματωθεί.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κρέμα, τα σπασμένα μαρεγκάκια και τα ροδάκινα.
Ανακατεύουμε απαλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο να κρυώσει.
Tip
Της ταιριάζουν όλα τα φρούτα: αχλάδι, φράουλες, βερίκοκο, κεράσι, σταφύλι, φρούτα του δάσους. Αντί για φρούτα, όμως, μπορούμε να βάλουμε καβουρδισμένους ή καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, ιδανικά αμύγδαλο ή φουντούκι.