Υλικά
6 κρόκους αυγών
50 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. κορν φλάουρ
400 γρ. γάλα καρύδας
300 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
λίγο ηλιέλαιο για τα φορμάκια
Για τη σος
50 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
100 γρ. λικέρ από οποιοδληποτε φρούτο ή κονιάκ
Εκτέλεση
Αλείφουμε ελαφρά με ηλιέλαιο 6 μεταλλικά ή πήλινα φορμάκια της κρεμ καραμελέ και καλύπτουμε τον πάτο τους με χαρτί ψησίματος. Έτσι, θα ξεφορμαριστούν πανεύκολα.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά αφήνουμε να πάρουν μια βράση το γάλα καρύδας και η κρέμα γάλακτος. Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
Βάζουμε τα φορμάκια σε ταψί, ρίχνουμε περίπου 2 εκ. νερό και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 1 ώρα ακριβώς.
Αφήνουμε τις κρέμες να κρυώσουν και τις βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τις σερβίρουμε.
Για τη σος, σε μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το αλκοόλ, ανακατεύοντας συνεχώς. Την αφήνουμε να κρυώσει και τη σερβίρουμε πάνω από τις κρέμες.
Tip
Για περισσότερη γεύση καρύδας, πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα. Προαιρετικά, προσθέσουμε στην κρέμα φράουλες ή φραμπουάζ.